Eğitim Öğretim

—- Ata Koleji Lise bölümü, “Anadolu Lisesi” statüsünde dört yıllık bir lisedir.
—- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan müfredat içeriği, öğrencilerimizin yaşam ve kariyer beklentileri doğrultusunda şekillendirilmiş takviye programlarla desteklenmektedir.
—- Eğitim programlarımızda 9. ve 10. sınıflarda akademik alt yapı, 11. ve 12. sınıflarda ise üniversite sınavlarına hazırlık programları daha fazla yer kaplar.
- Öğrencilerimize 9.Sınıftan itibaren iç disiplin, planlı çalışma, eksiklerini belirleme ve giderme gibi başarıyı getiren temel becerileri kazandırmayı hedefliyoruz.
—- 10. sınıfta ise öncelikli hedefimiz; öğrencilerin doğru alan seçimine yardımcı olmaktır. Öğrencimizin hedefleri ve yetenekleri doğrultusunda; sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni ve idare olarak her öğrenciyi ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme aşamasında velilerimiz ile işbirliği içinde bir çalışma yürütüyoruz. En doğru alan seçimi için ekip (Okul - Öğrenci - Veli) ruhuyla hareket ediyoruz.
—- Üniversite sınavlarına hazırlık çalışmalarının en yoğun olduğu 11. ve 12. sınıflarda; deneyimli öğretmen kadromuz ile öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasına rehberlik yapıyoruz.