Nazime ESMERLİGİL / Sınıf Öğretmeni

E-Posta: n_esmerligil@hotmail.com

Cep Telefonu:

Her yıl eylül ayında sevinçli, enerjik çocuklar ellerinde kitaplar, kalplerinde yeni yılın heyecanı ile okul yollarını doldurur. Yeni eğitim yılının başlamasıyla hayatı tanıdıkları, gelişip, şekillendikleri yuvaya geri dönmüşlerdir.

Okul ailemizden aldığımız temel hayat bilgilerinden sonra, okuma, yazma ve yaşadığımız dünya ile ilgili bilgileri almaya gittiğimiz, arkadaşlar edinip, sosyalleştiğimiz, hayata karıştığımız yerdir. Öğretmenler ve kitaplarla orada tanışırız. Çevremizde akan hayatın işleyişini, dönen yerküreyi, tarihimizi, ATA’mızı dünyadaki binlerce neden ve nasılın cevabını, nice gerçekleri okulda öğreniriz. Üstelik bu deneyimi arkadaşlarımızla paylaşırız. Hep birlikte öğrenmenin, tartışmanın, incelemenin keyfini yaşarız.

Okul hayatı yıllarımızın  büyük bir bölümünü kaplar. Hayatın en değerli bunca yılını kaplayan bu dönem, bizi geleceğe hazırlayan en önemli fırsattır. Okul sıralarında öğrenilen her bilginin gerekliliği, ancak bunları gerçek hayatla ilişkilendirdiğimiz müddetçe geçerlidir. Sade bilgi kullanılmadıktan sonra bir anlam ifade etmez. Bu sebepten bilgiyi kullanma yeteneği geliştirmek önemlidir. İşte bu noktada eğitimin önemi ortaya çıkar.

Hayata bakış açımızın da değişip geliştiği sürece, okullar amacına ulaşmış olacaktır. Böyle yetişen nesiller gerçek başarıya ulaşabilirler

DİĞER MESAJLAR:

6. Hafta Çalışma Programı

Haftalık Ders Programı
     HAFTALIK DERS PROGRAMI

Ata mızı Rahmetle Anıyoruz.

Hayvan Barınağına Gidiyoruz

« Kasim 2017 »

27 28 29 30

Sizleri CUMA günü, saat 14.50-15.30 arası, çocuklarımızla ilgili görüşmeye bekliyorum.

[Tamamını görüntüle]
     ATATÜRK VE CUMHURİYET