« Aralik 2017 »

« Aralik 2017 »

ATA KOLEJİ ANADOLU LİSESİ   YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM  PROGRAMIMIZ

TAM ÖĞRENME VE ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME EĞİTİM MODELİ UYGULANIR
Okulumuzda, ”Tam Öğrenme ve Öğrenmeyi Öğrenme” modelleri uygulanmaktadır. Öğrencileri yetenek ve eğilimleri doğrultusunda üniversiteye ve hayata hazırlanır.

• Müfredat kapsamında 9.,10. sınıflarda kabin sistemi ve hafta sonu tamamlayıcı etüt programlarıyla öğrencilerin eksiklikleri giderilir, gerekli takviye dersler yapılır. Oluşturulan kabin grupları öğrencininders performansına göre kabinler arası geçiş yapması sağlanır.
  • Dersler 9, ve 10. sınıfdan itibaren YGS’ye yönelik, 11,ve 12.sınıftan itibaren YGS-LYS sınavlarına paralel olarak biçimleniyor.
  • Öğrenciler, ihtiyaçlarına yönelik belirlenen müfredat ve içerikler sayesinde üniversite sınavlarına hazır bir şekilde mezun oluyorlar.
  • Hem kolej, hem de dershane deneyimine sahip uzman eğitim Kadrosu
  • Rehberlik destekli, öğrencilere kişisel çalışma programlarının hazırlanması
  • Danışman öğretmenlerin sınav sonuçlarını takip ederek geri dönüt vermeleri 9.,10. ve 11. sınıflarda periyodik olarak yapılan değerlendirme sınavları,
  • 12. sınıflara tüm müfredatı kapsayan üniversite hazırlık amaçlı deneme sınavları yapılmaktadır.

ÖĞRENCİ KARİYER PLANLAMASI
Okulumuzda "kariyer planlama" çalışmalarıyla öğrencilerin gerçekçi ve kendi özelliklerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmaktadır. Ata Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri için kariyer planlama, 9. Sınıftan itibaren başlar ve üniversite tercihlerine kadar devam eder.

• 9. sınıftan itibaren lisedeki alanlarla üniversite sınav sistemi arasındaki ilişki konusunda bilgilendirmeler yapılmaktadır.
  • 10. sınıfın başlangıcından itibaren öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmektedir. Öğrencilere düzenli ve sürekli olarak üniversite ve yükseköğretim programlarının tanıtımları yapılmaktadır. Bu amaçla Üniversitelerle Buluşma Günleri düzenlenir. Yıl içinde çeşitli üniversiteler ve bu üniversitelerin bölümleri ile ilgili öğrencilerimiz bilgilendirilirler.
  • Öğrenci velileri de çeşitli zamanlarda okula davet edilerek, sınav sistemi, ve sınav kaygısı gibi konularda bilgilendirilmektedir.
  • 11. sınıf öğrencileri, Mesleki Eğilimi Belirleme Testi sonuçlarına göre öğrencilerin seçmeyi düşündükleri meslekleri, uygulama alanlarında gözlem yapmalarını ve tanımalarını sağlamak, gerçekçi kararlar oluşturmalarına yardımcı olmaktır.
  • 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin okulda ve gittikleri dershanedeki performansları yakından izlenmekte, bu izleme sonuçlarına göre öğrenciyle birlikte, geleceğe yönelik stratejiler oluşturulmaktadır.
  • 12. sınıf öğrencilerinin, tercihler konusunda ailesi ve kendisiyle yapılan görüşmeler aracılığı ile gerçekçi ve kendi özelliklerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmaktadır.

KABİN SİSTEMİ (9. ve 10.SINIFLAR)
Konu tarama sınavı, deneme sınavı sonuçlarına göre ve her ayın sonucunda yapılacak ŞÖK toplantıları sonucunda öğrencilerin durumlarına yönelik olarak hafta içi öğrencilere KABİN SİSTEMİ uygulaması okulumuzda yapılmaktadır.
YGS ve LYS HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Haftasonları derslere hazırlık ve YGS için 9.Sınıf öğrencilerin eksik olduğu dersler ve sorumlu olduğu derslerin konu başlıkları çıkartılarak 1.dönem ve 2.dönem olarak öğrencilerin derslere yönelik ve YGS sınavına hazırlanmasını sağlanır.
10., 11 ve 12. Sınıf öğrencilre yönelik olarak da haftasonu YGS –LYS çalışmaları 1.dönem ve 2.dönem olarak planlanarak öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.
II.YABANCI DİL ALMANCA :Goethe-Institut tarafından yürütülen “Fit in Deutsch ve Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDJ )” sertifika sınavları, dünyanın bir çok ülkesinde tanınmakta ve öğrencilerin yurt içi - yurt dışı üniversite eğitimleri sırasında onlara bir çok avantaj kazandırmaktadır.Okulumuzda öğrencilere verilen II. Yabancı dil eğitimi olan Almanca ile de bu sınavlardan başarı elde edecek seviyede eğitim almaktadırlar.  Öğrencilerin dil yeterliliklerini ve öğrenme standartlarını şeffaf bir biçimde tespit edilmesine olanak sağlayan bu sınavlar Avrupa Konseyi Dil Çerçevesindeki seviyelere denk gelecek şekilde 4 ayrı sınav ve sertifikadan oluşmaktadır:

• Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1
  • Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2
  • Goethe-Zertifikat B1 Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDJ)
  • Goethe-Zertifikat B2,

ATA KOLEJİ ANADOLU LİSESİ’NİN ÖĞRENCİLERE KATKILARI