BÜYÜLEYEN KONSER

Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu 16 Mayıs 2017 Salı günü Ata Koleji Vakfı Okulları Yönetim Kurulu 2. Başkanı Şef Dr. Cem TOSYALI yönetiminde  Antakya Kültür Merkezinde geleneksel konserlerinden birini daha başarıyla gerçekleştirdi. 2008'de kurulan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu da Doktor Cem TOSYALI.

​Yılda iki konser hazırlayan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu her konserinde farklı bir temayla izleyicileriyle buluşuyor. Bu konserinde "Sevgili" temasını işleyen topluluk, konserine " Şarkılar Sevgiliye"  adını verdi. Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu, 20 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı konserini, ülkemizin maruz kaldığı hain saldırılar sonucu şehitlerimize duyduğu saygı ve milletinin derin acısını paylaşmak sebebiyle ertelemiş ve ocak ayında gerçekleştirmişti.   Bu konserinde de ülkemizin yaşadığı hain saldırıları ve şehitlerimizi vurgulayan şef Dr. Cem TOSYALI duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, müzik camiasının, musiki derneklerinin, koroların değerli yöneticileri şefleri, Ata Koleji Dostları, geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirmeyi planladığımız konserimizi, ülkemizin maruz kaldığı hain saldırılar sonucunda kaybettiğimiz canlarımıza saygımızın ifadesi olarak ertelemiş ve konseptimizde şehitlerimize duyduğumuz saygıya yakışır bir şekilde değişiklikler yaparak ocak ayında gerçekleştirmiştik. Bu hain saldırılar ne yazık ki devam etmekte. Bizler, ninnilerden ağıtlara kadar yaşamın her anını türkülerle, müzikle paylaşmış bir kültürün çocuklarıyız. Müzik, yavrusunu kaybeden ana-babanın ağıtı, sevdiğini yitirenin türküsüdür. Gururla söylediğimiz marştır. Aşktır, isyandır, coşkudur, haykırıştır. Susması gereken müzik değil; kan, gözyaşı, acılar ve silahlardır. Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. "

Coşkuyla izlenen konsere sunumuyla Ata Koleji Edebiyat Öğretmeni Şenda SOLMAZ; kemanlarda Doktor Razık AVATGİL, Mehmet  ÇAMLI;  kanunlarda Nizamettin ENCAMİ, Polat GÖÇEN; ud-buzukide Fatin BEREKETOĞLU;  udlarda Kemal TORUN, Nihat YURDAKUL;  piyanoda Melih ÇİNÇİN; yan flütte Mete HÜNKAROĞLU; klarnette Çağdaş ÇAKIR; neyde Müslüm KABA; gitarda Çağlar SOVUKSU; ritmlerde Derviş KABA, Ayhan YILDIZBAŞ, İbrahim KATREMİZGİL, Can KABA saz ekibi olarak destek verdi; ayrıca Kolej ailesinden oluşan koroda Baki ABACI, Hülya AKÇİN, Nezahat AKGÖL, Yusuf ALTUNAY, Cumali ARIK, Lale ATASEVEN, Soydal ATASEVEN, Ebru BEREKET, Mehmet BEŞERİKLİ, Suat ÇETİNER,  Gül ÇİNÇİN, Tülin ELÇİ, Gülhan ERTÜRK, Şöhret GÜÇLÜ, Neslihan GÜNEY, Nihan GÜNGÖR, Adile KAZMACI, Hadi KELLECİ, Selma MANSUROĞLU, Sitare MEDETOĞLU,Şefika NİSANİ,  Makbule NUMANOĞLU,  Ayşegül ÖZAL, Düriye ÖZAL, Kılıç ÖZAL, Sibel ÖZEL, Sönmez POLAT, Ali SOLAK, Şenda SOLMAZ, Murat SÖNMEZ,  Nurhayat SÜRMELİ, Onur TOKDEMİR, Orhan TOPAL, Ülkümen TOPAL, Kenan UÇMAN, Ferda YORULMAZ korist olarak görev aldı.Konsere, Ata Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Kudret Öğün teknik destek verdi.

​ Repertuarıyla, coşkusuyla gönülleri fetheden konserde  izleyiciler de bazı şarkılara eşlik etti. Konserin sıra dışı çizgisi, özeni, şarkıların söylenişindeki başarı dikkat çekti. Özellikle düzenlemeleri Şef Dr. Cem TOSYALI'ya ait olan şarkıların alışılmamış seslendirilme şekilleri ve şefe ait giriş müzikleri büyük beğeni kazandı.

​İzleyiciler tarafından büyük ilgiyle dinlenilen konser ayakta alkışlandı.  Ata Koleji Lise Müdürü Nevin YALIM ve İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan BÜYÜKÇERÇİ  konserin sonunda  Şef Dr.  Cem TOSYALI'ya  çiçekle teşekkür etti.

« Geri Dön

ŞARKILAR SEVGİLİYE Fotoğraf Albümü

Hepsi
İSTANBUL GEZİMİZ

Ata Koleji lise bölümü 1-3 Aralık tarihlerinde İstanbul’da üniversite tanıtım ve kült&uum...>>

SONBAHARDA KAPADOKYA (Güzel Atlar Ülkesi)

2017-2018 eğitim yılı etkinlikleri kapsamında 5 ve 6. Sınıf öğrenci ve velilerinden oluşan bir grup Kapadokya B&oum...>>

İYİKİ VARSIN ÖĞRETMENİM

24 Kasım Öğretmenler Günü töreni 25.11.2017 Cuma günü okul bahçesinde yapıldı. Sayg...>>

ATANIN ÇOCUKLARI GELECEĞİ KODLUYOR

Bilgisayarlar, cep telefonu gibi mobil cihazlar,akıllı nesneler, üç boyutlu yazıcıl...>>

ATA KOLEJİ ATASININ HUZURUNDA

Cumhuriyetimizin kurucusu, modern Türkiye’nin mimarı, devrimlerin öncüs&uu...>>

LÖSEMİ DEĞİL İYİLİK BULAŞIR

2-8 Kasım lösemili çocuklar haftasında Fen Bilimleri zümresinin etkinliğinde UMUT AĞACIMIZ bu yıl da ye...>>

KAPADOKYA ATA’YA SAYGI GEZİSİ

Okulumuz 7 ve 8. sınıflara Kapadokya gezisi düzenledi. Cumartesi sabahı Göreme Panaroma’da sıcak hava ba...>>

ÖZLEMLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni 10.11.2017 Cuma günü okul bahçesinde yapıldı. T&oum...>>

İLKOKUL ORTAOKUL AİLE BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Okul ile aile arasındaki bütünleşmeyi gerçekleştirmek,veli ile okul arasındaki iletişimi ve iş birliğin...>>

YAŞASIN CUMHURİYET

Ata Koleji ailesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ,Atatürk ve silah arkadaşlarına,şehitlerimize olan minnetle...>>

ÜNİVERSİTE SINAVINDA YENİ SİSTEM

12.10.2017

Değerli Velimiz,

Bugün saat...>>

LETS FIND WORDS

We had “Let’s find words” competition for 3rd grade. They had great time. We congratulate 3rd grade students.

...>>
DOĞA YÜRÜYÜŞÜMÜZ

5 ve 6. Sınıf ögrencilerimizle doğa yürüyüşü ve kahvaltı etkinliğimizi gerçekleştirdik.

...>>
DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Ata Koleji bu yıl da sokak hayvanlarının tedavi gördüğü Hatay Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Ö...>>

AÇILIMIZ TÖRENİMİZ