BÜYÜLEYEN KONSER

Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu 16 Mayıs 2017 Salı günü Ata Koleji Vakfı Okulları Yönetim Kurulu 2. Başkanı Şef Dr. Cem TOSYALI yönetiminde  Antakya Kültür Merkezinde geleneksel konserlerinden birini daha başarıyla gerçekleştirdi. 2008'de kurulan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu da Doktor Cem TOSYALI.

​Yılda iki konser hazırlayan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu her konserinde farklı bir temayla izleyicileriyle buluşuyor. Bu konserinde "Sevgili" temasını işleyen topluluk, konserine " Şarkılar Sevgiliye"  adını verdi. Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu, 20 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı konserini, ülkemizin maruz kaldığı hain saldırılar sonucu şehitlerimize duyduğu saygı ve milletinin derin acısını paylaşmak sebebiyle ertelemiş ve ocak ayında gerçekleştirmişti.   Bu konserinde de ülkemizin yaşadığı hain saldırıları ve şehitlerimizi vurgulayan şef Dr. Cem TOSYALI duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, müzik camiasının, musiki derneklerinin, koroların değerli yöneticileri şefleri, Ata Koleji Dostları, geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirmeyi planladığımız konserimizi, ülkemizin maruz kaldığı hain saldırılar sonucunda kaybettiğimiz canlarımıza saygımızın ifadesi olarak ertelemiş ve konseptimizde şehitlerimize duyduğumuz saygıya yakışır bir şekilde değişiklikler yaparak ocak ayında gerçekleştirmiştik. Bu hain saldırılar ne yazık ki devam etmekte. Bizler, ninnilerden ağıtlara kadar yaşamın her anını türkülerle, müzikle paylaşmış bir kültürün çocuklarıyız. Müzik, yavrusunu kaybeden ana-babanın ağıtı, sevdiğini yitirenin türküsüdür. Gururla söylediğimiz marştır. Aşktır, isyandır, coşkudur, haykırıştır. Susması gereken müzik değil; kan, gözyaşı, acılar ve silahlardır. Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. "

Coşkuyla izlenen konsere sunumuyla Ata Koleji Edebiyat Öğretmeni Şenda SOLMAZ; kemanlarda Doktor Razık AVATGİL, Mehmet  ÇAMLI;  kanunlarda Nizamettin ENCAMİ, Polat GÖÇEN; ud-buzukide Fatin BEREKETOĞLU;  udlarda Kemal TORUN, Nihat YURDAKUL;  piyanoda Melih ÇİNÇİN; yan flütte Mete HÜNKAROĞLU; klarnette Çağdaş ÇAKIR; neyde Müslüm KABA; gitarda Çağlar SOVUKSU; ritmlerde Derviş KABA, Ayhan YILDIZBAŞ, İbrahim KATREMİZGİL, Can KABA saz ekibi olarak destek verdi; ayrıca Kolej ailesinden oluşan koroda Baki ABACI, Hülya AKÇİN, Nezahat AKGÖL, Yusuf ALTUNAY, Cumali ARIK, Lale ATASEVEN, Soydal ATASEVEN, Ebru BEREKET, Mehmet BEŞERİKLİ, Suat ÇETİNER,  Gül ÇİNÇİN, Tülin ELÇİ, Gülhan ERTÜRK, Şöhret GÜÇLÜ, Neslihan GÜNEY, Nihan GÜNGÖR, Adile KAZMACI, Hadi KELLECİ, Selma MANSUROĞLU, Sitare MEDETOĞLU,Şefika NİSANİ,  Makbule NUMANOĞLU,  Ayşegül ÖZAL, Düriye ÖZAL, Kılıç ÖZAL, Sibel ÖZEL, Sönmez POLAT, Ali SOLAK, Şenda SOLMAZ, Murat SÖNMEZ,  Nurhayat SÜRMELİ, Onur TOKDEMİR, Orhan TOPAL, Ülkümen TOPAL, Kenan UÇMAN, Ferda YORULMAZ korist olarak görev aldı.Konsere, Ata Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Kudret Öğün teknik destek verdi.

​ Repertuarıyla, coşkusuyla gönülleri fetheden konserde  izleyiciler de bazı şarkılara eşlik etti. Konserin sıra dışı çizgisi, özeni, şarkıların söylenişindeki başarı dikkat çekti. Özellikle düzenlemeleri Şef Dr. Cem TOSYALI'ya ait olan şarkıların alışılmamış seslendirilme şekilleri ve şefe ait giriş müzikleri büyük beğeni kazandı.

​İzleyiciler tarafından büyük ilgiyle dinlenilen konser ayakta alkışlandı.  Ata Koleji Lise Müdürü Nevin YALIM ve İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan BÜYÜKÇERÇİ  konserin sonunda  Şef Dr.  Cem TOSYALI'ya  çiçekle teşekkür etti.

« Geri Dön

ŞARKILAR SEVGİLİYE Fotoğraf Albümü

Hepsi
AVRUPA GEZİMİZ

Özel Ata Anadolu Lisesi; idareci, öğretmen, veli ve öğrencileriyle Avrupa'ya gezi düzenledi. 15 ...>>

ATA KOLEJİ BİLİŞİM GARAJ AKADEMİSİ
ATA KOLEJİ'NDE BİLİŞİM GARAJ AKADEMİSİ
LİSE BALOMUZ

Özel Antakya Ata Anadolu Lisesi, Savon Otel'de 55. yıl mezunlarına yönelik mezuniyet balosu düzenledi. Bu görkemli geceye &ou...>>

LİSE MEZUNİYET TÖRENİMİZ

Ata Koleji ailesi yeni mezunlarını verdi. Törene Ata Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rana Salih, 2. Başkan...>>

İZMİR UZAY KAMPINDAYDIK

Öğrencilerimizle “Gökyüzü Maceramız” projesi kapsamında 6-8 Haziran 2017 tarihleri arası...>>

LİSEYE MERHABA

Özel Antakya Ata Ortaokulu Savon Otel'de 8.sınıf öğrencilerine yönelik "Liseye Merhaba" balosu düzenledi.Bu gö...>>

MÜZİK DİNLETİMİZ

Öğrencilerimiz; Müzik Öğretmenimiz Nezahat AKGÖL'ün derslerinde, Rahman ve Eylem TAŞPOLATOĞ...>>

SERGİMİZ

Özel Antakya Ata Koleji Vakfı Okulları olarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı kapsamında lise ve ortaokul kad...>>

PİZZAMIZI YAPTIK

1. sınıflarımızla pizza yapmaya gittik. Çocuklar kendi elleriyle pizza hazırlayıp yedi.

MUHTEŞEM ATA KONAĞI

Bir çocuğun gülümsemesinde saklıdır mutluluk... Mutluluğumuzu kalbinize dokundurmak ve paylaşmak i&cced...>>

BU NE BİÇİM HABABAM

4/A Sınıfının hazırladığı "Bu Ne Biçim Hababam" adlı oyun, büyük beğeniyle izlendi.

YÜZMEDE BÜYÜK BAŞARI

KAN GRUBUMU NEDEN BİLMELİYİM
ÇOCUK KOROSU KONSERİ

4. Sınıflardan oluşan çocuk koromuz, Müzik Öğretmenimiz Nezahat Akgöl yönetiminde konser verd...>>